METERING d.o.o. Sarajevo
Terezije bb, - Plato Skenderija, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 976-450
Fax: +387 33 976-451
GSM: +387 62 757-421
e-mail: kenan.brajic@gmail.com

metering_logo
       
   
USLUGE
   
REFERENCE
 

 

MJERENJE TOPLOTNE I RASHLADNE ENERGIJE
Kompanija METERING d.o.o. Sarajevo, pruža usluge iz domena mjerenja toplotne i rashladne energije, kroz isporuku, ugradnju i održavanje mjerila. Pružamo savjetodavne usluge, određivanje dimenzije, tipa, karakteristika i po Vašoj želji vršimo nadzor nad ugradnjom i puštanje u pogon. Također METERING d.o.o. vrši servisiranje mjerila, pripremu za Verifikaciju kao i manipulaciju mjerilima u procesu Verifikacije (demontaža, priprema, administracija, montaža, puštanje u pogon). U mogućnosti smo Vam ponuditi i mjerila za mjerenje zasićene pare.

mc402_small
   

MJERENJE UTROŠKA VODE
Revolucionarni proizvod Danske kompanije KAMSTRUP A/S iz domena mjerenja utroška vode, je na tržištu BIH već par godina. Radi se o Ultrazvučnom vodomjeru Multical 21, za mjerenje utroška hladne i tople vode u domaćinstvima. Firma METERING d.o.o. može Vam ponuditi isporuku, ugradnju i održavanje mjerila utroška vode – vodomjer.

mc21_small
   

TOPLOTNE PODSTANICE
U saradnji sa firmama TERMONET d.o.o. Beograd, i NS Koncept d.o.o. Novi Sad, u prilici smo ponuditi projektovanje, izradu, isporuku i ugradnju toplotnih podstanica. Naše toplotne podstanice izrađene su od najkvalitetnijih materijala i komponenti dostupnih na tržištu. Bilo da se radi o kućnoj izvedbi za grijanje i pripremu sanitarne vode, kompaktnoj ili industrijskoj izvedbi, možemo ponuditi rješenje po tipu „ključ u ruke“.

sub_small
   

DALJINSKO OČITANJE MJERILA
Daljnsko očitanje mjerila postaje svjetski standard, te u skladu s tim firma METERING d.o.o. Sarajevo, u prilici je ponuditi usluge projektovanja, izvođenja i akvizicije sistema daljinskog očitanja mjerila. Bez obzira da li se radi o jednostavnim sistemima ručnog očitanja, bežičnog, M-BUS, GSM/GPRS, ili IP, možemo Vam predložiti optimalno rješenje. Po potrebi izrađujemo softversko rješenje prema specifikacijama.

mtpro_small
   

AUTOMATIZACIJA I UPRAVLJANJE
Naš tim iskusnih elektro i mašinskih inženjera je spreman da izađe u susret svakom Vašem specifičnom zahtjevu ili problemu, bilo da se radi o automatizaciji termoenergetskih postrojenja, pumpnih postrojenja, automatizaciji u prehrambenoj industriji, upravljanu procesima... U tu svrhu koristimo vrhunske svetske programabilne logičke kontrolere SIEMENS, OMRON, CLORIUS, EATON MOELLER, ... kao i HMI/SCADA sisteme WONDERWARE, Cx-Supervisor, ISC WEB, SIMATIC WinCC, ...

Pored industrijske automatizacije, projektujemo i sisteme automatskog upravljanja za neindustrijske objekte, kao što su privatni domovi, zgrade, restorani, škole, hoteli, ... Od automatizacije osvetljenja, preko upravljanja klimatizacijom, grijanjem i hlađenjem, pa sve do alarmnih sistema, i sve to po principu "ključ u ruke".
proj_small