METERING d.o.o. Sarajevo
Terezije bb, - Plato Skenderija, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
Tel: +387 33 976-450
Fax: +387 33 976-451
GSM: +387 62 757-421
e-mail: kenan.brajic@gmail.com

metering_logo
       
       
REFERENCE
 

MJERILA UTROŠKA VODE - VODOMJERI

         

Multical 21

Multical 21, revolucionarni proizvod iz Kamstrupa. Vodomjer za ugradnju u stanu, ili u vodomjernom šahtu ispred objekta, klase zaštite IP68. Zahvaljujući ultrazvučnoj tehnologiji, Multical 21 ne sadrži pokretne dijelove. Hermetički zatvoren elektronski dio, sprječava smrzavanje i pucanje pokrovnog stakla. Također, jedna od bitnih karakteristika, Multical 21 NE REGISTRUJE zrak koji prolazi kroz cijevi. Namijenjen je za mjerenje utroška hladne i tople vode (do 70°C), i raspoloživ je do dimenzija 1'' i nominalnog protoka 4 m3/h. Multical 21, fabrički je zapečaćen uređaj, i u sebi sadrži modul za bežično daljinsko očitanje mjerila. Vijek trajanja baterije je 16 godina bez obzira na učestalost daljinskog očitanja. Standardno, vodomjer registruje sljedeće promjene: Curenje vode u sistemu, Izljev vode u sistemu, Neovlašteni pokušaj otvaranja kućišta, Nedostatak vode, Protok vode u suprotnom smijeru. Detaljno objašnjenje u teničkom uputstvu.

mc21_oba

 

Tehnička dokumentacija

Uputstvo za montažu

Promo film

 

flowIQ™ 2101

flowIQ™ 2101, revolucionarni proizvod iz Kamstrupa. Vodomjer za ugradnju u stanu, ili u vodomjernom šahtu ispred objekta, klase zaštite IP68. Zahvaljujući ultrazvučnoj tehnologiji,flowIQ™ 2101 ne sadrži pokretne dijelove. Hermetički zatvoren elektronski dio, sprječava smrzavanje i pucanje pokrovnog stakla. Također, jedna od bitnih karakteristika, flowIQ™ 2101 NE REGISTRUJE zrak koji prolazi kroz cijevi. Namijenjen je za mjerenje utroška hladne i tople vode (do 70°C), i raspoloživ je do dimenzija 1'' i nominalnog protoka 4 m3/h. Multical 21, fabrički je zapečaćen uređaj, i u sebi sadrži modul za bežično daljinsko očitanje mjerila. Vijek trajanja baterije je 16 godina bez obzira na učestalost daljinskog očitanja. Standardno, vodomjer registruje sljedeće promjene: Curenje vode u sistemu, Izljev vode u sistemu, Neovlašteni pokušaj otvaranja kućišta, Nedostatak vode, Protok vode u suprotnom smijeru. Ovaj tip vodomjera namijenjen je tržištima van Evrope.

 

Tehnička dokumentacija

 

flowIQ™ 3100

flowIQ™ 3100,je nastavak serije Multical 21. Vodomjer za ugradnju u većim stambenim jedinicama ili postrojenjima, klase zaštite IP68. Zahvaljujući ultrazvučnoj tehnologiji, flowIQ™ 3100 ne sadrži pokretne dijelove. Hermetički zatvoren elektronski dio, sprječava smrzavanje i pucanje pokrovnog stakla. Također, jedna od bitnih karakteristika,flowIQ™ 3100 NE REGISTRUJE zrak koji prolazi kroz cijevi. Namijenjen je za mjerenje utroška hladne vode (do 50°C), i raspoloživ je u dimenzijama od 5/4'' do 2'' navojni, ili DN 50 prirubničkii nominalnog protoka od 4 do 16 m3/h. flowIQ™ 3100, fabrički je zapečaćen uređaj, i u sebi sadrži modul za bežično daljinsko očitanje mjerila. Vijek trajanja baterije je 16 godina bez obzira na učestalost daljinskog očitanja. Standardno, vodomjer registruje sljedeće promjene: Curenje vode u sistemu, Izljev vode u sistemu, Neovlašteni pokušaj otvaranja kućišta, Nedostatak vode, Protok vode u suprotnom smijeru.

flowiq3100

Tehnička dokumentacija

 

 

 

MULTICAL 62

Multical 62 je vodomijer namijenjen kućnim ili industrijskim instalacijama, koji radi na ulttrazvučnom principu. Osnovna karakteristika Multical 62 vodomjera je mogućnost opremanja raznim komunikacijskim modulima, ovisno o potrebi. Bilo da se radi o žičnom ili bežičnom transferu podataka, GSM/GPRS, LON, Ethernet ili ZigBee protokolu. Napajanje može biti baterijsko, 24 VAC ili 220 VAC. Opseg protoka 1.6 do 40 m3/h, promjera G 3/4'' do DN 80. Detaljne specifikacije u tehničkoj dokumentaciji. Multical 62 koristi se za mjerenje utroška hladne ili tople vode. Računska jedinica je klase IP54, dok je ultrazvučni senzor klase IP65

 

mc62

Tehnička dokumentacija